Kırklareli Özel Öğrenci Yurtları

YURDUN ADI
İLİ
İLÇESİ
TELEFONU
ÖZEL SUNGURBEY ORTA ÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
2882141661
ÖZEL KAVAKLI YÜKSEK ÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
2882461217
ÖZEL ALİ OSMAN KEÇİCİ KIKLAR YÜKSEKÖĞRENİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
288
ÖZEL REFİA HANIM YÜKSEK ÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
2882124205
ÖZEL TEN YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
2882461632
ÖZEL UFUK ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
2882141221
ÖZEL YILDIZ YÜKSEKÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
288
ÖZEL HÜSEYİN TOP YÜKSEKÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
288
ÖZEL ÜMİT ORTAÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
MERKEZ
288
ÖZEL GAZİ OSMAN PAŞA ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
BABAESKİ
2885121746
ÖZEL BABAESKİ TEN YÜKSEKÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
BABAESKİ
288
ÖZEL BABAESKİ TEN YÜKSEKÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
BABAESKİ
288
ÖZEL DEMİRKÖY ORTAÖĞRETİM ERKEK YÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
DEMİRKÖY
2886815103
ÖZEL DURABEY ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
LÜLEBURGAZ
2884361339
ÖZEL AHMETBEY ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
LÜLEBURGAZ
2884231500
ÖZEL CAFER KURTULUŞ YÜKSEK ÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
LÜLEBURGAZ
2884124665
ÖZEL DAMLA ORTAÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
LÜLEBURGAZ
2884126332
ÖZEL ORHANGAZİ ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
LÜLEBURGAZ
288
ÖZEL PEHLİVANKÖY ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
PEHLİVANKÖY
2887141184
ÖZEL PINAR ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
PINARHİSAR
2886152495
ÖZEL PINARHİSAR TEN YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
PINARHİSAR
2886151414
ÖZEL VİZE ORTAÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
VİZE
2883181913
ÖZEL VİZE YÜKSEKÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU
KIRKLARELİ
VİZE
288



Barınma hizmeti verecek kurumlardan ortaokul ve imam-hatip ortaokulu öğrencilerine sadece öğrenci yurtlarında, ortaöğrenim öğrencilerine ise öğrenci yurt ve pansiyonlarında barınma hizmeti sunulmasını öngören yönetmelik, yükseköğrenim öğrencileri için yurt, pansiyon, stüdyo daire ve apart şeklinde 4 kurum türünde de hizmet verilebilmesini hüküm altına alıyor.
Ortaokul, imam-hatip ortaokulu ve ortaöğrenim öğrencilerine hizmet verecek kurumlar müstakil binalarda, yükseköğrenim öğrencilerine barınma hizmeti verecek kurumlar ise bağımsız girişi bulunan bir binada veya etrafı ihata duvarıyla çevrili ortak bir taşınmazın üzerinde bulunan ve tamamı kuruma ait birden fazla binada açılabilecek. Düzenlemeye göre, öğrenci yurtları en az 40, öğrenci pansiyonları en az 30, öğrenci apartları ile öğrenci stüdyo daireleri ise en az 10 öğrenci kontenjanı ile açılabilecek.
Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya ortaöğretim kurumları öğrencilerine barınma hizmeti veren kurumlarda yatakhaneler en az 3, en fazla 6, yükseköğrenim öğrencilerine hizmeti verecek öğrenci yurt ve pansiyonlarında yatakhaneler en az 1 veya 3, en çok 6, öğrenci apartları en az 1 veya 3, en çok 6, öğrenci stüdyo daireleri ise 1 veya 3 öğrenci barınacak şekilde düzenlenecek.
Kapalı alkollü içki satılan yerlere en az 100 metre uzak olma şartı
Yönetmelikte yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren kurumlar da dahil yurt ve pansiyonlarda açık veya kapalı alkollü içki satılan yerlere en az 100 metre uzaklıkta bulunma şartı getirildi. Apart ve stüdyo daireler için ise bu gibi yerlerle aynı binada bulunmamak yeterli görüldü. Tüm kurumların bina ve bahçelerinde baz istasyonları bulunması da yine yeni düzenlemede yasaklandı. Yönetmelikte aynı zamanda bina güvenliği noktasında da oldukça hassas ve sıkı kurallar öngörüldü. Buna göre, barınma hizmeti verecek kurum binaları her yıl öğretim yılı başlamadan önce yangın güvenliği, elektrik tesisat güvenliği, ısınma sistemi güvenliği, su ve gaz tesisatı güvenliği hususlarında ilgili kurum ve kuruluşlara kontrol ettirilecek.
Yeni düzenlemeye göre, öğrenci barınma hizmeti verecek binaların iç ve dış duvarları ile tavan döşemelerinde ahşap ve yanma özelliği yüksek malzemelerden yapılmış giydirmeler kullanılamayacak. Yangın merdivenleri ve kaçış yollarının, acil çıkış kapılarının, ikaz ve otomatik söndürme sistemlerinin nitelikleri de yönetmelikte ayrıca detaylandırıldı.
Kontenjanı 150´nin üzerindeki kuruma hemşire zorunluluğu
Kurum binalarında ilgili kurum ve kuruluşlarca yapılan yangın, elektrik, su ve gaz tesisatlarının kontrolleri sonucu düzenlenen raporlarda, tespit edilen eksikliklerin öğrencilerin barınması esnasında can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmesi durumunda ise valilikçe kurumun faaliyeti geçici olarak durdurulabilecek. Kuruma kaydolan her öğrenciye kurum yönetimi veya belletici tarafından kurum binası tanıtılacak ve acil durumlar için tahliye yolları ile toplanma yerleri gösterilecek. Ayrıca kurum binaları, kuruluşlarına esas olan öğrenci barınma hizmetleri dışında başka bir amaçla kullanılamayacak. Kurumlar öğrencilere, düzeylerine uygun olmak kaydıyla geçici barınma hizmeti de sunabilecek.
Personele ilişkin önemli düzenlemelere de yer veren yönetmeliğe göre, kız öğrencilerin barındığı kurumlarda kadın, erkek öğrencilerin barındığı kurumlarda ise erkek yönetici ve personel görevlendirilebilecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik hizmet veren kurumlarda en az bir, ortaöğretim öğrencilerine yönelik hizmet veren kurumlarda ise isteğe bağlı olarak rehber öğretmenin görev yapması şartı getirildi.

Yeni düzenlemede, kurumlarda doktor, gıda mühendisi veya teknikeri, teknisyen, sağlık memuru, hemşire ile şoför görevlendirilmesi ihtiyari iken kurum kontenjanı 150 ve üzeri olan kurumlarda hemşire veya hemşire yardımcısı ya da acil tıp teknisyeni veya teknikeri görevlendirilmesi zorunluluk olacak.



Diğer Özel Öğrenci Yurtları

Şehir
Şehir
Şehir

Kategoriler

  

Otobüs Bileti

Kargo Şirketi

Banka Şubesi

Akaryakıt İstasyonu

Uçak Bileti

İş Dünyası

Devlet Kurumu

Eğitim Kurumu

Sağlık Kurumu

Beyaz Eşya